Volledige grondgebied-dekking door gemeenschapswachten

Op 15 januari 2018, over deze onderwerpen: Interpellaties


Voor N-VA is het inzetten van gemeenschapswachten een belangrijk en nuttig instrument. Zeker in het kader van het gemeentelijk veiligheids- en handhavingsbeleid. Ze vormen mee de ogen en 'voeten op de grond' van de gemeentelijke administratie. Johan De Rop stelde op de gemeenteraad voor om via GPS-tracking er over te waken dat de gemeenschapswachten echt overal in de gemeente langskomen.
"Uiteraard zijn de verschillende centra van de deelgemeente en gehuchten het belangrijkst qua geregelde aanwezigheid van de gemeenschapswachten. Toch hopen we dat er een volledige grondgebied-dekking is wat betreft hun aanwezigheid. Gemeenschapswachten moeten in onze ogen niet enkel reageren op klachten van inwoners. Ze moeten met open ogen  doorheen onze gemeente wandelen en fietsen en elk probleem zien en rapporteren. Kapotte straatverlichting, sluikstortingen, putten in het wegdek en trottoirs, niet vergunde werkzaamheden, enz."
Een dergelijke actieve controle door de gemeenschapswachten gebeurt uiteraard best over het hele grondgebied vindt men bij N-VA. "Om er zeker van te zijn dat bepaalde straten of wijken niet vergeten worden of veel te weinig worden bezocht, stellen we voor om voor elk team van gemeenschapswachten een GPS-tracker te voorzien. Dat kan via de reeds gebruikte PDA of via GSM. Door het verzamelen van de gegevens over de afgelegde routes door de verschillende teams van gemeenschapswachten kan eenvoudig en goedkoop worden bepaald welke wijken en straten nog niet werden aangedaan binnen een zekere periode. Zo kan worden bijgestuurd om er voor te zorgen dat de grondgebied-dekking toch gerealiseerd wordt", besluit raadslid Johan De Rop.

Johan De Rop

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is