Schepen Johan De Rop overhandigt heldencape aan leeshelden uit Zellik

Op 10 mei 2023, over deze onderwerpen: Jeugd & kinderopvang, Onderwijs & Deeltijds kunstonderwijs
leeshelden

Schepen Johan De Rop mocht samen met Kato van de bibliotheek een aantal Zellikse kinderen uit het tweede en derde leerjaar hun verdiende ‘heldencape’  overhandigen.

Die verdienden ze omdat ze LEESHELD werden.

Wekelijks kwamen een aantal kinderen uit de twee Zellikse lagere scholen ‘De Glinster’ en ‘De Regenboog’ in de bibliotheek samen om onder begeleiding boeken te lezen die speciaal voor hen werden geselecteerd.  Na het lezen bespraken ze samen met hun vaste begeleider het verhaal, speelden ze spelletjes en gingen ze op een creatieve manier met de boeken aan de slag. Voor de kinderen betekende dat niet alleen een verhoging van hun leesniveau, het zorgde ook voor extra leesplezier. Dit fijne leesproject werd financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

 

Als afsluiter maakten de kinderen een eigen heldenmasker en kregen ze dus hun heldencape waarmee ze ook fier op de foto wouden. Als je binnenkort in Zellik en kind met een gele cape door de lucht ziet vliegen, dan kan je er zeker van zijn dat dat één van de leeshelden is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is