N-VA zorgt voor meer natuur

Op 23 september 2022, over deze onderwerpen: Leefmilieu & Landbouw
Kaart uitbreiding kravaalbos

Onlangs heeft een samenwerking van Natuur en Bos (minister Demir), Vlaams Randfonds (minister Ben Weyts) en de gemeente Asse (schepen peter Verbiest) het financieel mogelijk gemaakt om op korte tijd 11 ha natuurgebied aan te kopen en open te stellen voor het publiek.

Het project van de regionale landschappen ‘Van Erembald tot Kravaal’ zorgt ervoor dat vrijgekomen gronden in de omgeving van natuurgebieden onder de aandacht komen om aan te kopen.

Zo is het gebied, dat grenst aan de Heuvelstraat in Terheide (Asse) van 11 ha voor 1,3 miljoen euro aangekocht. Het omvat het brongebied van de Leibeek , oude loofbomen, open grasvlakte, struikgewas, natuurlijke speelruimte, picknickweide en wandelpaden. Het gebied is gekend onder de naam ‘Zonderlos’ en ‘Wijnegembos’.

Met deze relatief belangrijke aankoop wordt het openbaar bos ongeveer 40 ha groot en bedraagt daardoor zowat de helft van het grote gebied Kravaalbos, dat in totaal 80 ha groot is.

Ook in andere delen van de gemeente zorgt de schepen van milieu, Peter Verbiest van N-VA en zijn collega’s om aangeboden kansen te benutten en alzo de natuur te verankeren in de onze gemeente, die hoe dan ook snel verstedelijkt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is