Marie-Berthe Wyns vervangt Etienne Keymolen als N-VA-raadslid

Op 24 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Etienne Keymolen, Marie-Berthe Wyns

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober besloot N-VA-verkozene en ex-schepen Etienne Keymolen zijn mandaat als gemeenteraadslid niet op te nemen.

“Ik bedank mijn 443 kiezers. Ze zorgden ervoor dat ik opnieuw verkozen raakte.  Mijn stemmen hebben zeker ook bijgedragen tot het resultaat van onze lijst. Indien het met N-VA een oppositiekuur werd, dan had ik nog één of twee jaar mijn mandaat aangehouden. Oppositie voeren heeft me altijd goed gelegen. Nu  N-V A mee in de meerderheid zit, wil ik dat deze meerderheid zoveel mogelijk de bevolking vertegenwoordigt”, vertelt Etienne Keymolen.

De eerste opvolgster bij N-VA is Marie-Berthe Wyns. Ze kwam de vorige keer al als opvolger in de gemeenteraad. Marie-Berthe woont in Relegem, op de grens met Zellik. Ze maakte een mooie sprong vooruit met haar voorkeurstemmen, maar kwam net tekort om rechtstreeks te kunnen zetelen.  

“Net zoals PVDA in Asse ervoor heeft gezorgd dat aan de linkerzijde 1 of 2 zetels zijn verdwenen, zorgt ook de plaatstelijke lijst Zellik-Relegem ervoor dat de Zellikse en Relegemse kandidaten op de andere lijsten minder stemmen halen dan hun collega’s uit andere deelgemeenten. Dat is een nefast gevolg van dergelijke partijen en lijsten”, zo gaat Etienne verder.

Marie-Berthe wil zich als gemeenteraadslid vooral toeleggen op het beleid voor Zellik en Relegem, zodat die deelgemeenten niet verwaarloosd zouden worden. Ze liet in het verleden al zien dat ze dat doet met veel vuur en enthousiasme.

“Ik ga dus met verlof als actief politicus”, zegt Etienne Keymolen nog. “Nu mijn omgeving groener en mooier is geworden, kan  ik ook meer genieten door een goed boek te lezen op mijn terras, met zicht op de Hopmarkt, dan mij te buigen over een dossier in de lokalen van het gemeentehuis. Al is het niet dat ik er soms geen heimwee naar zal hebben. Uit Asse-centrum zijn er genoeg mannen verkozen op de verschillende lijsten. Eén man minder zal niet opvallen. En de bonus dat daar nu een vrouw uit Relegem in de plaats voor komt, is al helemaal goed”, besluit Etienne Keymolen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is