Herinrichting Molenstraat- Ilsedestraat

Op 26 juni 2017, over deze onderwerpen: Interpellaties

Herinrichting Molenstraat- Ilsedestraat

Verfraaiing van pleintjes en straten is meer dan toe te juichen in ons grijze Asse. In de Molenstraat-Ilsedestraat is een sanering meer dan nodig.

Toch rijzen er in dit dossier  vragen en zijn er bij de bewoners een aantal bekommernissen.

Wanneer we het dossier tot 3x toe hebben opgevraagd aan de betreffende dienst kregen we uiteindelijk slechts een plan.

Zelfs wanneer we persoonlijk naar het gemeentehuis  zijn geweest om het dossier in te kijken bleek dat inkijken een onmogelijk en kregen we enkel mondelinge antwoorden.

Moeten we ons hier al beginnen vragen bij stellen?

Is er geen dossier?

Is het onvolledig?

Zitten er anomalieën in?

Staat er grove fouten in?

Waarom is dit dossier in een dergelijke geheimhouding gehuld en krijgen we geen inzage ?

In het verleden is er een infomoment geweest voor de bewoners. Toeval of niet werden de uitnodigingen zeer laat verspreid met als gevolg een lage opkomst.

Een van de grootste problemen in dit dossier is de lokalisatie van de afvalcontainers.

Er werd de inwoners verteld dat dit een budget besparende maatregel is en daarom noodzakelijk. Containers zijn goedkoper dan Haviland

Is dat echt zo?

Wanneer we de rekening maken van installatiekosten, onderhoudskosten, ophaling, plaatsen van mobiele camera (beloofd op de infoavond) en het behoud van de wekelijkse ophaalrondes willen we graag deze rekening zien.

Er staan nu al een tijdje dergelijke containers op andere plaatsen. We veronderstellen dat er toch al een analyse is gebeurd. We hadden dan ook graag alle cijfers hiervan gezien. Indien echter nog geen analyse is gebeurd willen we graag weten wanneer we dit mogen verwachten.

De containers in de Molenstraat zullen geplaatst worden vlak naast een woonhuis  bijna letterlijk onder een raam. Is dit echt de enige optie in de buurt. We weten immers allemaal dat de bewoners zullen te maken krijgen met overlast van voertuigen, lawaai en geurhinder zeker in  warme perioden.

Door de containers juist daar te plaatsen worden er parkeermogelijkheden afgenomen. Parkings die gebruikt worden en door de bewoners en door de mensen die bij de lokale handelaars moeten zijn.

Ik heb het gevoel dat hierover niet voldoende is nagedacht noch geluisterd naar de bewoners (waarvan er zelfs hun opmerkingen per mail aan de dienst hebben bezorgd) noch rekening werd gehouden met de lokale kleinhandel.

Een zeer jammere zaak en misschien toch te overwegen om nu nog eens na te denken vooraleer ze geplaatst worden.

 

Sigrid Goethals

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is