Autoloze schepen Peter Verbiest trekt N-VA Asse

Op 25 mei 2012

ASSE - N-VA maakte als tweede van (wellicht) zeven lijsten in Asse de namen en gezichten bekend voor 14 oktober.

Het is in Asse geleden van 1988 dat de N-VA, als erfopvolger van de Volksunie, met een volledig eigen lijst opkwam. Lijsttrekker wordt Peter Verbiest (47), jurist, schepen van Financiën en bewust autoloos.

Een verrassing op twee is Sigrid Goethals (44) uit Tenberg, apothekeres van beroep en een van de zes kandidaten met een beroep verwant aan de medische sector. Oudgediende dokter Miel Saerens staat op drie, het onlangs naar N-VA overgestapte raadslid Johan De Rop krijgt plaats vier en OCMW-raadslid Rudy Lengeler staat op vijf. Marie-Berthe Wyns op zes is de enige Relegemse. Dan volgen Sam Laureys, brandweerman, Hopduvelman en nieuwbakken piloot, en Tim Lengeler uit Asbeek, voorzitter van de nieuwe jongerenafdeling.

Zellik palmt de plaatsen 9 tot en met 14 in, met naast Stef Jacobs liefst vijf vrouwen. Sonja Merens en de Izolda Baguirova-Ferho, van Koerdische oorsprong, kwamen al eerder op, nieuw zijn Ria Hechtermans, Marie-Claire De Jaeger en Nathalie Bosch. Haar neef Bernard Bosch staat op 15.

In de tweede kolom zijn de blikvangers Bob Wellens, gewezen manager van Volvo De Smet, spoedarts Manu Slaus, oud-brandweercommandant Louis Lombaert en Wim Heyvaert, tot 2006 gewezen raadslid voor Samen. Griet Van den Broeck is de dochter van bestuurslid Gaby De Vos. Van 21 tot 29 volgen nieuwe namen: Els Buelens, Williams De Blander, Els Zelderloo, Kenn Van Lijsebeth, Katleen Meersseman, Mien Plas, Carla Neves, Alice Van Haute en Lieve Meysman. Lijstduwer is oud-schepen Etienne Keymolen, voorafgegaan door Albert Vanderslagmolen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is