Wat als jij burgemeester zou zijn?

Op 5 februari 2016
wij nemen de handschoen op

N-VA Asse neemt de handschoen op.

N-VA Asse wil de negatieve tendens in de opeenvolgende enquêtes van Het Nieuwsblad keren. De N-VA-raadsleden zullen het voortouw nemen om met concrete voorstellen aan de slechte perceptie van Asse te werken. Zij nodigen daarbij alle inwoners uit om mee te werken, aangezien er ongetwijfeld heel wat onder hen goede ideeën zullen hebben. Er wordt gestart met een Facebook-pagina: ”Wij nemen de handschoen op”. Een eerste bijeenkomst van iedereen die wil meewerken is dan gepland op woensdag 13 april 2016 in de parochiezaal in Asbeek.

De resultaten van Asse in de Nieuwsblad-enquête hebben de plaatselijke N-VA-afdeling geschokt. Veeleer dan zich te verkneukelen in de toch wel negatieve appreciatie van het huidige gemeentebestuur, wil oppositiepartij N-VA de koe bij de horens nemen, en werken aan een plan om het tij te keren.

De enquête werd na 2009 en 2013 nu voor de derde keer georganiseerd. In de details van de resultaten is een duidelijke neerwaartse trend te zien. Op de vraag bijvoorbeeld “Hoeveel punten zou u het huidig gemeentebestuur geven?” zakt het antwoord van 6,4 over 5,7 naar 5 (op 10). Maar diezelfde trend wordt ook vastgesteld bij de meeste andere onderwerpen, zoals het onderhoud van wegen en voetpaden, aanpak van kleine criminaliteit en overlast, enz.

Het ergste is echter dat ook de score op de vraag “Hoe graag woont u in Asse?” zakt van 7,6 over 7,2 tot 6,4. Die trend wil N-VA gekeerd zien.

N-VA Asse zal een Facebook-pagina starten, waarop positieve voorstellen kunnen gedaan worden. Negatieve commentaren en klachten blijven beter achterwege… De pagina krijgt de benaming “Wij nemen de handschoen op voor Asse”. (link:  https://www.facebook.com/Wij-nemen-de-handschoen-op-911197055643710/?fre... ).

“De negatieve resultaten van Asse, zeker in relatie tot de omliggende gemeenten,  hebben ons toch wel verbaasd. Aangezien wij willen dat Asse een gemeente wordt waar het goed is om wonen, en waar een bruisend gemeenschapsleven heerst, willen wij met positieve voorstellen en samen met de bevolking het tij trachten te keren”, aldus N-VA Asse.

Iedereen kan dus zijn of haar voorstellen of suggesties kwijt op de facebookpagina. Maar niet alleen online kan je terecht. N-VA gaat ook ‘de boer op’. Op woensdag 13 april wordt gestart met een vergadering waarop alle Assenaren uitgenodigd worden. Daar zullen de eerste positieve voorstellen bekeken en geanalyseerd worden en kunnen nieuwe ideeën worden voorgesteld. Daarnaast zal in overleg verder bepaald worden hoe die voorstellen concreet gerealiseerd kunnen worden.

Het is belangrijk dat alle Assenaren zich hierbij betrokken voelen. Daarom wordt deze eerste vergadering georganiseerd in Asbeek en worden er nadien ook vergaderingen gepland in andere deelgemeenten en gehuchten.

N-VA Asse rekent op veel creativiteit en burgerzin: “We zullen enkel met vele inwoners samen het tij kunnen keren … en daar willen we voor gaan!” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is