persmededeling: "Burgemeester geeft geen toelating voor aanwezigheid wijkagent op luisteravond N-VA"

Op 28 juni 2013

 

BURGEMEESTER GEEFT GEEN TOELATING VOOR AANWEZIGHEID WIJKAGENT OP LUISTERAVOND N-VA

Vóór de verkiezingen hielden wij als gemotiveerde en betrokken N-VA-leden en mandatarissen in verschillende deelgemeenten luisteravonden met het doel om enerzijds de inwoners persoonlijk te informeren van de actuele projecten in hun deelgemeente en anderzijds en vooral om te ‘luisteren’ wat er bij de burgers leeft. 

De inwoners hadden het over problemen in hun deelgemeenten maar het thema dat er in alle deelgemeenten uit sprong, was het thema ‘wijkagent’. Wat doet een wijkagent, hoe kan ik mijn wijkagent bereiken en vooral, wie is mijn wijkagent? 

We vonden het dan ook een goed idee hier een vervolg aan te breien en als eerste thema van onze eerste luisteravond na de verkiezingen te kiezen voor ‘De Wijkagent’.

Eén van onze lokale N-VA-bestuursleden contacteerde het diensthoofd van de wijkwerking, die meteen instemde om dit goede initiatief te steunen en ons voorstelde de toelating te vragen aan zijn leidinggevende. Dit werd dan ook aangevraagd. We kregen hierop echter een negatief antwoord. We stelden dan maar onze vraag richting burgemeester Van Elsen (als voorzitter van het politiecollege) en vermeldden er uitdrukkelijk bij dat het hier niet om een politieke insteek ging maar louter een informatieavond voor inwoners van Zellik, Bekkerzeel en Relegem.

Het antwoord bleef onveranderd neen. De politie kan haar medewerking niet verlenen aan politieke of partijpolitiek getinte activiteiten. Eerder werd dergelijke aanvraag door Vlaams Belang in Opwijk ook geweigerd.

Wij hebben geen bezwaar tegen het standpunt dat de politie neutraal moet zijn, integendeel. Het is wel belangrijk dat deze norm t.a.v. iedereen en t.a.v. elke politieke partij of orgnisatie wordt gerespecteerd. Wij beschouwen het ook als onze taak hierover te waken. 

Ondanks de afwezigheid van de polite, is het dankzij de goede voorbereiding en het enthousiasme van onze bestuursleden uit Zellik , Relegemen Bekkerzeel een interessante en leerzame avond geworden.

     

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is