Marie-Berthe Wyns:"Veilig fietsen naar Relegemse school"

Op 22 februari 2016, over deze onderwerpen: Interpellaties
Marie-Berthe Wyns

Veilig fietsen naar Relegemse school 

De school van Relegem wordt binnenkort uitgebreid. Het aantal kinderen dat met de fiets naar school gaat, zal mede daardoor nog toenemen. Het is daarom goed om na te denken over een alternatieve fietsroute zodat de vele kinderen op een veilige manier naar school raken.

Door het drukker verkeer in de dorpskern van Relegem, waar steeds grotere vrachtwagens en ook meer wagens doorrijden, wordt voor fietsende kinderen de weg van en naar school steeds gevaarlijker. Zo versmalt het fiets-voetpad komende van Zellik net in de gevaarlijke bocht van 90° waar de Poverstraat overgaat in de Dorpsstraat.

In plaats van grond aan te kopen om een kerkhof te vergroten (wat volgens N-VA minder relevant is, gezien meer mensen gecremeerd worden) kan misschien overwogen worden om dit geld te investeren in het aanleggen van een fietspad. Dat hoeft voor N-VA niet langs de straatkant te liggen. Er zijn immers alternatieven mogelijk. Kan dit niet in samenwerking met de dienst ‘Trage wegen en verkeer’?  Een nieuwe trage weg kan een win-win situatie zijn voor iedereen.
Meer kinderen ’s morgens met de fiets naar school is minder auto’s in de dorpskern tijdens de spitsuren. De ouders kunnen hun oogappels met een gerust hart laten fietsen. 

We stellen dan ook voor om een participatieforum op te starten waar de Relegemse school, de ouders van de schoolkinderen en de bevolking bij betrokken worden. Een alternatief voor een veiligere weg naar school kan en wel door de autoluwe Bloemistenstraat en het aanleggen van een nieuwe trage weg langs de plaatselijke beek om zo via de Onderrichtstraat (nu een éénrichtingsweg) of via het iets verder doortrekken van de trage weg, het rond punt aan de school te bereiken. Deze trage weg kan dan ‘schoolstraatje’ genoemd worden.

Voor meer info over dit onderwerp, contacteer:

Marie-Berthe Wyns

0472 91 03 70 

marieberthe.wyns [at] n-va.be

Figuur 3 Overzichtskaart centrum Relegem 

overzichtskaart relegem

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is