Louis Lombaert: "Aanbrengen van Led-Knipperlichten aan wegversmallingen en as-verschuivingen"

Op 22 februari 2016, over deze onderwerpen: Interpellaties
luis lombaert

Aanbrengen van Led-Knipperlichten aan wegversmallingen en as-verschuivingen

Ondanks dat er vaak extra verlichting werd aangebracht ter hoogte van versmallingen en as-verschuivingen in het wegdek, blijven deze bij slecht weer onvoldoende zichtbaar. Bewijs daar zijn de vele incidenten die ter hoogte van deze punten zich al hebben voor gedaan. Denk maar aan de situaties ter hoogte van de Velm aan het pompstation, ter hoogte van het Fort  en Boven Vrijlegem, alsook op Vrijthoutdreef.

Een van de redenen is dat bij het plaatsen van de verlichting geen rekening werd gehouden met de schaduwkegels van bloembakken, boordstenen, paaltjes en rotsblokken waardoor deze onzichtbaar worden met alle gevolgen van dien.

Dit wordt nog versterkt door de afwezigheid van reflectoren en een vermindering van contrast (door het gele natriumlicht) bij regen en mist.

We stellen niet enkel een probleem aan de kaak. We hebben van uit de N-VA-fractie ook een goede en relatief goedkope oplossing in petto. We vragen het gemeentebestuur immer knipperende led-verlichtingen aan te brengen aan deze punten. Deze lichten vallen  bijzonder goed op. Gezien ze op zonne-energie werken is er enkel de aankoopprijs als noodzakelijke investeringskost. Deze lichten kosten zo’n 50 Euro per stuk.

Deze knipperende led’s hebben bovendien hun nut bewezen bij onze buren uit Merchtem, meer bepaald bij de herinrichting van het kruispunt Mieregem-Sleewagen.

Voor meer info over dit onderwerp, contacteer:

Louis Lombaert

0478 21 79 44

Louis.lombaert [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is