Tandje bijsteken in strijd tegen zwerfvuil!

Op 19 april 2017, over deze onderwerpen: Interpellaties

TANDJE BIJSTEKEN IN STRIJD TEGEN ZWERFVUIL

Onze gemeente neemt al een aantal initiatieven in het kader van zwerfvuil. N-VA wil nog verder gaan dan de gekende opruimacties. “We moeten en kunnen zeker nog meer doen,” is te horen bij N-VA. “De bevoegde schepen spreekt in de krant van sensibilisering van de inwoners. Dat moet zeker toegejuicht worden. Maar enkel de sporadisch opgespoorde schuldigen bestraffen met een boete is voor ons niet genoeg,” vertelt het Relegemse gemeenteraadslid Marie-Berthe Wyns.

N-VA Asse stelt voor om de opruimactie niet te beperken tot 1 weekend per jaar. Particulieren en verenigingen (waaronder ook buurtcomités) die begaan zijn met milieu en een propere gemeente, en die meer dan één keer per jaar willen opruimen, moeten dat kunnen en moeten ondersteund worden. We stellen voor om via de milieudienst zwerfvuilzakken (met bvb een andere kleur) ter beschikking te stellen van deze mensen en verenigingen. Via een inschrijving bij de milieudienst zijn ze gekend en kan er controle zijn op het aantal verstrekte zakken en .

Met betrokken particulieren en verenigingen kunnen afspraken worden gemaakt rond welke straten en pleinen onder de permanente hoede vallen van de opruimers.

“Het lijkt ons een winwin-situatie voor de gemeente en de bevolking. Zo kunnen de opruimdiensten zich concentreren op het ophalen en controleren van de grote probleemplaatsen, lees ‘kankerplekken’, die iedereen ondertussen wel kent. Op die manier hebben we ook een propere gemeente. De vrijwillige opruimers moeten zo ook niet langer zelf investeren in extra huisvuilzakken,” besluit N-VA raadslid Marie-Berthe Wyns.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is