Herman Danhieux overleden, innige deelneming aan de nabestaanden

Op 17 december 2015

Herman Danhieux is niet meer

 

Herman kwam uit de Druivenstreek van Overijse. Hij werd er geboren in 1932.

Herman was nauw betrokken bij de stichting van de Volksunie en van Jong Asse, maar toch wilde hij aanvankelijk geen lid worden van de politieke partij.

Bij het ontstaan van de Blauwvoetvendels in Asse, aan het begin van de jaren zestig, was hij meteen bereid om voorzitter te worden van het oudercomité, de Blauwvoetkring.

In de Volksunie zorgde hij ervoor dat er een stijl werd gehanteerd, waarnaar de mensen konden opkijken.  Zo tilde hij de eetfestijnen op een niveau die ze nu nog altijd hebben.  

Herman was ook een trouw medewerker van de redactieraad van het huis aan huis blad.  Herman had een grote waardering voor mensen die in die beginjaren van de Vlaamsnationale partij letterlijk hun nek uitstaken.

Hij waarschuwde ook om niet af te glijden naar populisme. Asielzoekers, vreemdelingen en gelukzoekers mochten niet op één hoop gegooid worden, vond hij…

Wij zullen Herman herinneren als een verzorgde man, een fier mens, rechtlijnig en een voorbeeld voor de jong en oud, zowel door zijn taalgebruik als door zijn manier om met mensen om te gaan.

Herman was lid van het Davidfonds en van Velt en hij had een passie voor het weer en de weerkunde. Hij was een amateur meteoroloog die geregeld contacten onderhield met het weerkundig instituut van Leuven.

Hij was ook één van de oprichters van het buurtcomité “de waaik”, dat nog altijd succesvol 

werk levert.

De laatste twee jaren was hij op de sukkel geraakt door ziekte.

EK

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is