N-VA Asse tegen plan voor Vlaams strategisch gebied

Op 16 april 2011

PERSMEDEDELING

N-VA Asse dient bezwaar in tegen het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan VSGB

 

N-VA Asse is van mening dat het voorliggende ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) VSGB (Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel) niet goed is voor Asse, en heeft dan ook een bezwaar ingediend.

N-VA Asse meent dat er te veel open ruimte opgeofferd wordt voor bijkomende bedrijfszones en woningzones. N-VA  Asse stelt vast dat de bestaande norm ‘langetermijnplanning groenvoorzieningen’ (30 m2 openbaar toegankelijk park per inwoner en ongeveer 100 m2 bos per inwoner) helemaal niet gehaald wordt in de regio Dilbeek, Groot-Bijgaarden en Zellik, en kant zich dus ook op basis hiervan tegen een verdere aantasting van de groene zones door bijkomende bedrijfszones en woonzones.

Bijkomende bedrijfszones moet men plannen in gebieden, waar veel werkloosheid heerst en waar nog mobiliteit mogelijk is.  In de streek Zaventem -Wemmel -Grimbergen- Asse - Dilbeek is er praktisch geen werkloosheid en zijn er reeds meer dan genoeg industrie- en KMO-zones.  De gemeenten kreunen bovendien onder de huidige verkeersstromen, die door nieuwe bedrijfszones en woonzones alleen maar kunnen toenemen.  N-VA Asse vraagt dan ook een stop aan bijkomende KMO -  en industrieterreinen.

Ook aan bijkomende woongelegenheden is er momenteel absoluut geen gebrek. In Zellik en Relegem zijn er momenteel heel wat kavels gegund en zijn woningen en appartementen gepland: alles samen voor ruim 150 woongelegenheden.  In Asse is de situatie nog erger:  in het centrum komen op korte tijd meer dan 300 appartementen en woongelegenheden en in het landelijk gehucht Tenberg komen meer dan 100 woningen.

N-VA Asse verzet zich dan ook tegen de verdere omvorming van woonuitbreidingsgebieden naar woongebieden.  

Vooral in Zellik is de situatie dramatisch: wil Zellik leefbaar blijven dan moet ook de hoogbouw stoppen en mogen er zeker geen verkavelingen meer gegund worden tenzij om binnen woongebieden braakliggende gronden nog te bebouwen.

N-VA Asse besluit: “Wij  hopen dat de belangen van de inwoners vóór deze van industriëlen en bouwpromotoren gaan.  Wij willen een woongemeente maar geen industriegemeente,  veel open ruimte, groen in de woonzones, behoud van de trage wegen, geen hoogbouw met de daarmee samenhangende immigratie en vervreemding vanuit Brussel .”

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is